måndag, februari 12, 2007

antonson dinner note | 7.7

'oxbringa'
rimmad, skånsk potatis

1998 'parmelee-hill syrah'
sonoma valley, california, usa

Steve Edmunds är en ‘Rhône Ranger’ och arbetar följaktligen med Rhônedruvor. Druvorna kommer från olika delar av Kalifornien från Sonoma i norr till El Dorado i öster. Produktionen ligger på ca 4000 lådor per år. Steve har under åren experimenterat mycket med olika druvkombinationer men gör mest rena endruvsviner.

'torsk'
gratin, gambas, mandelpotatis, citron, dill

2002 'scharzhofberger kabinett'
egon müller, mosel-saar-ruwer, tyskland

Scharzhofberg är en av de högst rankade vingårdarna i Tyskland. Vingårdsläget är så högt uppskattat att man ovanligt nog inte behöver sätta ut bynamnet på etiketten. Vingården planterades troligtvis av romarna. Från grundandet runt år 700 tillhörde vingården ”St. Marien ad Martyres" i Trier. Efter revolutionen och ockupationen av den västra banken av Rhen, övergavs och såldes alla kyrkans gods och gårdar. Müllers farfars far köpte slottet Scharzhof år 1797 från ”Republique Française". Sedan dess har den stannat i familjens ägo.