fredag, januari 12, 2007

antonson dinner note 7.2

'apéritif'
2003 Terra Montosa, Georg Breuer, Rheingau, Deutschland


'anklever'
terrin, fläsklägg, pistagenötter, sultanrussin
1982 Château Suduiraut, Sauternes, France


'risotto'
sparris, havskräftor
2002 Achleiten Riesling Smaragd, Prager, Wachau, Österreich
1998 Clos Sainte Hune, F.E Trimbach, Alsace, France
1990 Vinothek Riesling, Nikolaihof, Wachau, Österreich
1984 Berg Schlossberg, Georg Breuer, Rheingau, Deutschland

'pärlhöna'
pot-au-feu, primörer i tryffelbuljong
2002 Les Clos Grand Cru, Dauvissat, Chablis, France
1999 Clos Grand Cru, Raveneau, Chablis, France
1998 Meursault, J-F Coche-Dury, Bourgogne, France
1997 Corton-Charlemagne, Domaine Faiveley, Bourgogne, France


'intermezzo'
1990 Pol Roger Blanc de Chardonnay, Pol Roger, Èpernay, Champagne, France
1990 Clos des Goisses, Philliponnat, Mareuil-sur-Aÿ, Champagne, France


'comte, appenzeller och gruyère med nötbröd'
2000 Redoma, Niepoort, Douro, Portugal
2002 Loibenberg Grüner Veltliner Smaragd, F.X Pichler, Wachau, Österreich
1997 Hermitage Blanc, Jean-Louis Chave, Rhône, France


'färska bär'
vaniljkräm
1997 Château des Fesles, Bonnezeaux, Loire, France
2001 Saz “Ruster Ausbruch” Wenzel, Neusiedlersee-Hügelland, Österreich


'aprés'
NV Extra Brut, Jacques Selosse, Avize, Champagne, France