recept | BLT-bacon, lardo & tryffel

Jag har arbetat om den en smula.
råvaror
2 portioner
4 skivor formfranska
1 msk majonnäs
1/2 sallatshuvud
1 tomat i skivor
6 stekta baconskivor
6 tunna skivor lardo (späck)
"country fries", direkt från fritösen
metod
Bred 4 skivor formfranska (stekta) med majonnäs.
Varva mellan skivor två och två salladsblad, tomatskivor, bacon och lardo.
Hyvla rejält med tryffel ovanpå.
På med locket.
Servera ovanpå högar av nyfriterade "country fries".
i glaset
Ca di Pian Barbera d'Asti 2004
SBnummer: 99630 Pris: 175 kronor Producent: La Spinetta Ursprung: Piemonte, Italien
Vinet: Barbera kunde fram tills för två år sedan titulera sig Italiens mest odlade blå druvsort. Under senare år har Barberadruvans popularitet vuxit. Karaktär: Stor, ung, mycket kryddig doft, mörka körsbär, kaffe och liten vaniljton. Torr, frisk syra, balanserade tanniner, kryddig smak.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home