onsdag, januari 17, 2007

recept | BLT-bacon, lardo & tryffel

Klassisk macka som innehåller Bacon, Lettuce, Tomato (The first recorded recipe for what we know as the BLT was in the 1929 book Seven Hundred Sandwiches by Florence A. Cowles where it was referred to as a "bacon sandwich." The book also mentions a 'Bacon Salad Sandwich' and a 'Baconian Sandwich').

Jag har arbetat om den en smula.

råvaror
2 portioner
4 skivor formfranska
1 msk majonnäs
1/2 sallatshuvud
1 tomat i skivor
6 stekta baconskivor
6 tunna skivor lardo (späck)
"country fries", direkt från fritösen


metod

Bred 4 skivor formfranska (stekta) med majonnäs.
Varva mellan skivor två och två salladsblad, tomatskivor, bacon och lardo.
Hyvla rejält med tryffel ovanpå.
På med locket.
Servera ovanpå högar av nyfriterade "country fries".



i glaset
Ca di Pian Barbera d'Asti 2004
SBnummer:
99630 Pris: 175 kronor Producent: La Spinetta Ursprung: Piemonte, Italien
Vinet: Barbera kunde fram tills för två år sedan titulera sig Italiens mest odlade blå druvsort. Under senare år har Barberadruvans popularitet vuxit. Karaktär: Stor, ung, mycket kryddig doft, mörka körsbär, kaffe och liten vaniljton. Torr, frisk syra, balanserade tanniner, kryddig smak.